2016 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

Bühne frei für Deutsch ! - Vokiečių kalbą į sceną !



Tokiu pavadinimu š. m. gegužės 24 d. Vilniaus Menų spaustuvėje vyko jau 5-asis vokiečių klb. besimokančių moksleivių teatro festivalis, kuriame dalyvavo moksleiviai iš  Lietuvos (Vilniaus, Kauno ir Šiaulių mokyklų) bei svečiai iš St. Peterburgo, Kaliningrado ir Baltarusijos. Festivalio organizatoriai ir rengėjai yra Goethe’s institutas Lietuvoje ir Vilniaus Licėjus. Sveikinimo žodžius dalyviams tarė Lietuvos Goethe’s instituto direktorius Detlefas Gericke ir Vilniaus Licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius.

Festivalyje   kasmet dalyvauja ir mūsų mokyklos vokiškai besimokantys moksleiviai, vadovaujami mokytojos Agnės Blaževičienės. Šiemet mokyklą atstovavo net dvi teatro mėgėjų grupės. Jungtinė pradinukų grupė parodė spektaklį „Besotis vikšriukas“ (mok. Aušra Kavaliauskienė), o 6-okai suvaidino spektaklį „Ožkų g. 9“ (mok. Agnė Blaževičienė).
Ypatingą nuotaiką festivaliui sukūrė Menų spaustuvės aplinka, tikras teatrinis apšvietimas, entuziastingas žiūrovų palaikymas ir Goethe’ instituto dovanos bei vaišės.
Šventė vainikuoja kasdienį mokytojų darbą. Teatras kaip užsienio kalbų mokymosi metodas duoda puikių rezultatų: suteikia užsienio kalbos pamokoms teigiamų emocijų, gerina mikroklimatą  grupėje ir stiprina motyvaciją. Be to, leidžia išvengti kasdienės darbo rutinos ir gerokai paįvairina dažnai sausoką vadovėlinę medžiagą.

                                           Šeštokai su mokytoja Agne Menų spaustuvėje
                                                                 Ožkų gatvės artistai

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...