2017 m. gegužės 11 d., ketvirtadienis

Teatro šventė Menų spaustuvėje 2017



Tarptautinio vokiškai besimokančių moksleivių teatro festivalis “Vokiečių kalbą – į sceną!”, kurį organizuoja Goethe institutas Lietuvoje,  šiais metais vyko jau šeštą kartą. Vilniaus “Menų spaustuvės” scenoje pasirodė net 13 moksleivių grupių iš Lietuvos ir užsienio.
Mūsų mokyklos “vokietukai” festivalyje dalyvauja kasmet ir džiaugiasi, galėdami parodyti savo kalbos žinias ir teatrinius gebėjimus. Be to, smagu pamatyti kitų mokyklų pasirodymus, palyginti juos, pasimokyti, pasisemti naujų minčių būsimiems vaidinimams.

Gegužės 5 d. į Menų spaustuvę su savo rekvizitais, kostiumais ir pakilia nuotaika žygiavo net dvi mūsų moksleivių grupės. 5-okai suvaidino intriguojančią istoriją apie kalėdinę  dovaną-šunį (mok. Aušra Kavaliauskienė), o 6-okai sekė pasaką apie pelytę ir pabaisą Grufą (mok. Agnė Blaževičienė). Malonu, kad buvome šiltai sutikti, apdovanoti aplodismentais ir pavaišinti skaniais užkandžiais. Jaudulys, šiek tiek kaustęs visus renginio pradžioje, peraugo į malonumą vaidinti tikro teatro scenoje su tinkamu apšvietimu (ko taip trūksta mūsų konferencijų salėje) ir  į pasididžiavimą, kad vaidiname ne prasčiau už kitus, kad esame giriami ir palaikomi. 

“Vokiečių kalbą – į sceną” yra šūkis, kuris uždega, verčia lipti į sceną, grimuotis, vilktis kostiumus, vaidinti ir kalbėti, kalbėti vokiškai. Tokie renginiai motyvuoja vaikus visus metus mokytis vokiečių kalbos, kurti naujus vaidinimus ir laukti kitų teatro švenčių. 

Pakeliui į festivalį

Pasiruošę žengti į sceną

Pelytė ir Grufas

nuotr.aut.@ Goethe-Institut/Karolina Černevičienė
nuotr.aut. @ Goethe-Institut/Karolina Černevičienė

nuotr.aut. @ Goethe-Institut/Karolina Černevičienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...