2014 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

VIDEO IR ANIMACIJA UGDYMO PROCESE

    Video medžiaga ir animacija neabejotinai paįvairina mokymo(si) procesą. Ko gero šiuolaikiški mokytojai sunkiai įsivaizduoja savo pamokas be šių priemonių. Video medžiagos yra gausu, tačiau ką daryti jeigu sunku rasti norimas užduotis arba rasta vaizdo priemonė neatitinka Jūsų pamokos turinio? Atsakymas vienas- belieka susikurti norimą video medžiagą ar pamoką pačiam.
     Mūsų  mokytojų komanda, lapkričio 17d. dalyvavo ketvirtame projekto Samsung mokykla ateičiai mokymų etape, mokėsi kurti savo vaizdo pamokas. Programos, kurios buvo pasiūlytos šių mokymų  lektorių, padės jums realizuoti savo idėjas ir įsitraukti į kūrybišką procesą. Išbandykite!!!


EDpuzzle
Puikus nemokamas puslapis skirtas pedagogams ir mokiniams. Jame galite labai paprastai redaguoti kitų bei savo jau sukurtus video. Šiame puslapyje galite karpyti video taip kaip jums reikia, taipogi galite įrašyti savo balsą, įterpti norimus klausimus. Tačiau ko gero viena svarbiausių funkcijų yra ta, kad mokytojas gali stebėti savo mokinių pažangą. Edpuzzle leidžia mokytojams stebėti kiek mokinių peržiūrėjo jo įdėtą video, per kiek laiko buvo atlikta užduotis. Mokytojai gali nustatyti vaizdo apribojimus, kurie neleidžia mokiniams persukti video, taigi jie negalės gudrauti prasukdami video greičiau ar neatlikdami namų darbų, mokytojas tokiu būdu galės lengvai stebėti progresą bei vertinti kiekvieną mokinį.

Demo versija:
Windows Live Movie Maker
Su šia programa galima lengvai iš nuotraukų ar vaizdo įrašų kurti ir bendrinti savo sukurtus filmus. Naudodami specialius „Movie Maker“ efektus ir temas paverskite savo filmus išskirtiniais. Nuo šiol filmus redaguoti taip lengva, kad tereikia vienu pelytės spustelėjimu nuvesti filmuotą medžiagą, nuotraukas ar paveiksliukus ten, kur jų reikia. Be to, galite pasinaudoti automatinės montažinės funkcija ir leisti „Movie Maker“ filmą sukurti už jus. Pagyvinkite savo filmą įtraukdami garso takelį, kurį galite redaguoti patys. Koreguokite pradžią / pabaigą, skaidykite, pagreitinkite ar sulėtinkite.
Trumpas instruktažas kaip naudotis šia programa:

CamStudio
Cam studio- puiki nemokama programa, skirta  įrašyti ekrano darbalaukio veiklą į standartinius AVI formato vaizdo failus. Prieš filmuojant, svarbiausia pasiruošti visą reikalingą medžiagą, atsidaryti visus langus, programas, kurios bus filmuojamos. Tada CamStudio reikia nurodyti filmuojamo lango dydį (galima filmuoti ir visą ekraną, bet tuomet failas bus milžiniško dydžio) ir filmo kokybę. Nekeičiant standartinės kokybės ir filmuojant 640×480 langą galima per kelioliką sekundžių „prirašyti“ 20 ar didesnį MB filmuką. Jei leidžia vieta diske ir darbinės atminties kiekis, jaudintis neverta – filmo montavimas jau kitos programos reikalas.
Instruktažas:


SIŪLOME IŠBANDYTI IR KITŲ MOKYTOJŲ JAU SUKURTAS VAIZDO PAMOKAS
www.vaizdopamokos.lt

Šių programų naudojimo instruktažus lietuvių kalba rasite čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...