2015 m. balandžio 14 d., antradienis

Projekto " Samsung mokykla ateičiai" sklaidos seminaras

2015 m. kovo 31 d. M.K. Čiurlionio menų mokykloje vyko praktiniai IKT (Informacinių komunikacinių technologijų taikymo) mokymai pedagogams. Galime pasidžiaugti, kad šį kartą mokymais susidomėjo ne tik bendrojo lavinimo skyriaus pedagogai, bet ir muzikos, dailės bei baleto skyrių mokytojai. Kadangi artimiausiu metu mokykla planuoja įrengti pirmąją išmaniąją klasę, smagu, jog daugėja mokytojų norinčių ir galinčių dirbti naudojant IKT ugdymo procese.


Mokymų metu VGTU informacinių technologijų daktaras ir IT mokytojas Aleksandr Igumenov mokytojus supažindino su Google Chrome aplinkos galimybėmis, Google disku bei dokumentais, kalendoriumu, Youtube paskyra. Prancūzų kalbos mokyta Kristina Laletina mokė naudotis Pictochart programa, kurti įdomius plakatus bei prezentacijas. Užsienio kalbų metodinės grupės pirmininkė Jurgita Kimbirauskienė papasakojo apie tinklarašį bei socialinių tinklų naudą. Mokymo dalies vedėja Birutė Ambrazevičiūtė mokė naudotis prezentacijų kūrimo programa Prezi. Anglų kalbos mokytoja Greta Valentukevičiūtė supažindino su programėle Classdojo skirta kaupiamajam mokinių vertinimui, o 'Renkuosi mokyti' lektorius Leonas Milius pamokė mokytojus kurti vaizdo pamokas, naudojant Screencast-O-Matic bei EdPuzzle programas.

Mokytojai intensyviai dirbo visą dieną, o tai ką išmoko seminarų metu po mėnesio turės pademonstruoti pristatydami atliktus namų darbus vertinimo komisijai ir savo kolegoms metodinių grupių susirinkimuose bei gaus pažymėjimus. Tikimės, kad po jų sėkmingų darbų atsiras dar daugiau susidomėjusių kolegų ir geroji patirtis sparčiai sklis mokykloje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...