2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

Teatro ir pasaulinės frankofonijos šventė


Jau ketvirtą pavasarį iš eilės mokyklos užsienio kalbų bendruomenė šventė teatro dieną.

Šiemet šią dieną minėjome kartu su pasauline frankofonijos švente. Renginys truko dvi valandas, jame dalyvavo ir patys mažiausi „užsieniečiai“ (2-4 kl.mokiniai) ir vyresni - jau laisviau užsienio kalbomis kalbantys ir dainuojantys moksleiviai. Visi noriai ruošėsi šiai šventei ir sukūrė puikių pasirodymų mozaiką. 

Daug darbo įdėjo ir mokinius ruošę mokytojai: Silvija Pakerytė-Dampienė, Kristina Laletina, Aušra Kavaliauskienė, Jovita Luneckaitė, Rita Šablauskaitė, Agnė Blaževičienė ir Jurgita Kimbirauskienė. Prancūziškus pasirodymus padėjo parengti prancūzų kalbos stažuotoja iš Prancūzijos Amillard Coralie.

Konferencijos salė aidėjo nuo prancūziškų, vokiškų ir angliškų dainų, tekstų, šokių ir vaidinimų.
Girdėjome nuotaikingas prancūziškas melodijas, senovinius šokius, matėme originalius video siužetus, vokiškus ir angliškus vaidinimus. 

Šventėje dalyvavo ir sveikino žodį tarė Prancūzijos ambasados kalbos skyriaus vadovas Nicolas Torres. Jis pasidžiaugė, kad mūsų mokyklos vaikai mokosi įvairių užsienio kalbų, nes kalbos jungia žmones, tautas ir šalis.

Teksto a. A. Blaževičienė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...