2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Europos kalbų dienos atgarsiai mūsų mokykloje


Rugsėjo 26 d. mūsų mokykloje buvo minima Europos kalbų diena.

Anglų kalbos pamokose vyresni mokiniai vedė pamokas jaunesniesiems- Jūratės Nemeikšienės 11D klasės mokiniai, Klaudija Armonavičiūtė ir Linas Čeponas vedė pamoką 7c klasei. Jie patys paruošė užduotis- tai septintokams labai patiko, 11B klasės mokinė Dorėja Atkočiūnas paruošė įdomias užduotis savo grupei. Mokytojos Danguolės Šaduikytės 12b kl. mokinys Peyton Magalhaes, kurio tėvai kilę iš JAV, pravedė interaktyvią anglų k. pamoką 9b klasės moksleiviams, jos metu pristatė JAV , išsamiau papasakojo apie kai kurias valstijas, supažindino su JAV kultūra, papasakojo apie lankytinas vietas, pristatė anglų kalbos tarimo skirtumus. Pamokos metu moksleiviai pagilino žinias apie JAV, turėjo progos pabendrauti anglų kalba su bendraamžiu Peyton Magalhaes, kuris daug žino apie JAV ir noriai dalinasi įspūdžiais bei žiniomis. Mokytojos Miglos Surkevičienė 9b klasės pamokoje taipogi apsilankė iš JAV grįžusi moksleivė Katerine, ji papasakojo apie Amerikos švietimo sistemą ir gyvenimą svetur. Mokytojos Gretos Valentukevičiūtės pradinukai džiaugėsi 7tokų Mato Labanausko, Mato Gancevičiaus, Viltės Daugirdaitės, Tėjos Žvirblytės vedamomis smagiomis pamokomis. 8D klasės mokiniai Morta ir Vėjas anglų kalbos daineles dainavo bei gestų kalbos mokė pačius mažiausius 2A klasės mokinius. Pamokose buvo vedamos Europos kalbų dienos viktorinos, rašomos vaizdingos patarlės, dainuojamos dainos, sakomos greitakalbės.

Prancūzų kalbos mokytojos Kristinos Laletinos septintųjų ir devintųjų klasių mokiniai taip pat dalyvavo viktorinoje „Ką žinai apie Europos kalbas“. Atsakinėjo į klausimus, gilino žinias iš savo paruoštų skaidrių. Mokytojos Silvijos Pakerytės- Dumpienos 11bd klasės mokiniai vedė pamoką 8D klasei, aštuntokai traukė lapelius ir be žodžių turėjo pavaizduoti kas juose nupiešta arba žodį turėjo apibūdinti prancūziškai. 10AB klasės mokiniai vedė pamoką 8A klasės mokinimas, su jais žaidė žaidimus bei bendravo prancūzų kalba.

Mokytojos Agnės Blaževičienės šeštokės Ieva Daugirdaitė, Marija Baniulytė ir Saulė Asevičiūtė vedė vokiečių pamokas 3 ir 4 klasės mokiniams. Septintokė Elžbieta Mirinavičiūtė- 4 ir 5 kl. Aštuntokė Rūta Buišaitė -5 klasės mokiniams. Dešimtokai Elžbieta Dvarionaitė, Saulė Rašimaitė, Laurynas Kanevičius, Bernardas Sokolovas ir Benas Gocentas ir jų vokiečių kalbos mokytoja Agnė Blaževičienė dalyvavo Protų kovose, kurias organizavo Vilniaus kalbų centras.  

Užsienio kalbų kabinetų duris puošė nuotaikingų mūsų mokinių piešti plakatai, ketvirto aukšto fojė pasipuošė Jovitos Luneckaitės mokinių kurtu kalbų medžiu.

Antrokai mokosi gestų kalbos

Viktorina prancūzų kalbos pamokoje


Peyton Magalhaes
11BD pamoka 8D klasei

Protų kovų dalyviai







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...