2018 m. sausio 29 d., pirmadienis

Užgavėnių nuotaikos su viešnia iš Vokietijos – 2018 01 26




Gal ne visi žino, kad Vokietijoje panašios šventės į mūsų Užgavėnes vyksta ištisus tris mėnesius. Tai karnavalai, kurių pradžia kasmet paskelbiama lapkričio 11 dieną 11 valandą  11 minučių - vokiškai ši data atrodo šitaip: am 11.11.um 11.11 Uhr.
Vaikai, persirengę Sternsinger‘iais (dainininkais, nešančiais Betliejaus žvaigždę) – Trijų Karalių pasiuntiniai – lanko žmones, dainuoja dainas ir renka lėšas, kurias aukoja nepasiturintiems žmonėms arba vargstantiems vaikams tolimose pasaulio šalyse. Vokiečiai tikrai moka ir mėgsta dalintis!
Apie šiuos karnavalus ir Sternsinger‘ių akcijas mums papasakojo viešnia iš Vokietijos miestelio Ahleno p. Mechthild Massin, kuri su savo vyru lankėsi mūsų mokykloje. Abu jie buvę mokytojai  dabar visiems, kurie mokosi vokiečių kalbos, nori padėti geriau pažinti Vokietijos kultūrą ir tradicijas. Jie  ir kiti bendraminčiai,  susibūrę į senjorų klubą, rašo vaikams laiškus, pilnus mažų staigmenų ir ragina domėtis, mokytis bei dalintis. Vokiškai atsakydami mūsų mokiniai pasakoja apie save, savo mokyklą, koncertus ir kitus renginius. Jiems tai puiki proga turėti gyvą kontaktą su šalimi, kurios kalbą mokosi. Tikimės, kad tas bendravimas bus labai naudingas.
Nuotraukose matome mokyklos viešnią p. Mechthild Massin su mūsų 7-okais ir 5-okais bei jų mokytojomis. Vaikai buvo apdovanoti tipiškomis karnavalinėmis girliandomis – vok. Luftschlangen, kalendoriais ir mažais pliušiniais mamutais (mat Ahleno mieste neseniai buvo rastos mamuto griaučių liekanos).
Vokiečių mokėjimo dalintis, būti aktyviems savo krašto ir kalbos patriotais galima tik pavydėti.

Agnė Blaževičienė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...