2019 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Raudonkepuraitė ir Kalėdos 2018


Taip vadinosi šiemetinis tradicinis užsienio kalbų kalėdinis renginys. Prasidėjo jis senovine vokiška Kalėdų giesme, kurią atliko 8 klasės mokiniai. O tolesnis scenarijus buvo naujas ir daug kam netikėtas. Pasiūlymas šiam renginiui sukurti iki 3 min. trunkantį filmuką tema „Raudonkepuraitė ir Kalėdos“ daugeliui pasirodė nemenka užduotis.  Ir vis tik atsirado 10 grupių (nuo 4 iki 9 klasės), kurios kūrybingai ėmėsi darbo ir gruodžio 20 d. žiūrovai galėjo pamatyti spalvingų ir savaip įdomių  filmukų anglų ir vokiečių kalbomis (žr. renginio programėlėje apačioje).
Savo siužetus autoriai filmavo pusiau rimtai, pusiau pokštaudami, jų lyriškus, „sportiškus“, dramatiškus ir net makabriškus vaizdelius lydėjo nuotaikinga muzika, aktoriai stengėsi įtaigiai sukurti savo vaidmenis, pasirūpino rekvizitais.
Beje, siužetai buvo filmuojami ne tik mobiliausiais telefonais, bet ir filmavimo kameromis, todėl jie kiek skyrėsi savo kokybe: vieniems pritrūko vaizdo ryškumo, kitiems – teksto raiškumo, bet jautėsi, kad autoriams jau pats procesas teikė daug gerų emocijų ir davė vertingos bendro kūrybinio darbo patirties: rašant scenarijų, ieškant rekvizitų, kuriant vaidmenis, parenkant muziką ir pagaliau ieškant visiems tinkamo laiko filmavimui.
Visi dalyviai apdovanoti kalėdiniais saldumynais.  Po peržiūros žiūrovai pakviesti balsuoti už labiausiai patikusį darbą mokyklos internetinėje svetainėje.
Kas bus tas laimingasis? Balsuokite Facebook paskyroje ir išrinkite.

Parengė Agnė Blaževičienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...