2019 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

Koncertas, skirtas mokytojos Valės Kulikauskienės atminimui

2020 metais Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla minės savo 75 metų įkūrimo jubiliejų. Bendrojo fortepijono metodinė grupė pirmoji mokykloje surengė koncertą šiai iškiliai datai pažymėti.. Tai koncertas-dedikacija "Laiko tėkmė. Praeitis", skirtas mokytojos Valės Kulikauskienės (1935 - 2015) atminimui..
Renginys prasidėjo skambant fortepijoninės muzikos įrašui. Skambino  mokytojos Valės Kulikauskienės mokinys, nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas Gintaras Januševičius. Jauki ir  nuoširdi koncerto pradžios atmosfera inspiravo atvirą pokalbį.
 Mokytoja V.Kulikauskienė mokykloje praleido 41 prasmingus ir intensyvius darbo metus (1964-2005). Mokytoja  Janina Karalienė renginio svečiams ir dalyviams trumpai papasakojo apie pedagogės gyvenimo kelią. Gabi dviejų žymių fortepijono pedagogų -  Marijos Alšlebėnaitės ir Balio Dvariono - auklėtinė tęsė savo mokytojų pedagoginio darbo nuostatas.. Ji mokėjo sužadinti mokinių emocijas, iškelti skambinimo tikslus ir juos maksimaliai įgyvendinti. Mokykloje Valė Kulikauskienė buvo ir yra gerbiama tiek savo kolegų, tiek mokinių.  Tarpe žymių jos ugdytinių buvo paminėtos Gintaro Januševičiaus, Donatos Januševičiūtės, sėkmingai koncertuojančių Vokietijoje, ir pasaulyje, Irmos Kliauzaitės, gyvenančios,Austrijoje,  Emilijos Budžemaitės, Gabrielės Kondrotaitės bei Manto Jauniškio, sėkmingai dirbančių Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, pavardės. Daugelio iš jų atsiminimai apie savo pedagogę,  išspausdinti koncerto programėlėje, praturtino renginį, apibūdino mokytoją - pedagogę ir asmenybę. Mokiniai teigia, jog tikrąją savo mokytojos pamokų vertę jie pajuto jau būdami savo brandoje.
 Mokyklos mokytoja Nailia Galiamova, dviejų V.Kulikauskienės mokinių Gintaro ir Donatos Januševičių mama, dėkojo mokytojai už suteiktas profesionalumo žinias bei skambinimo įgūdžius, kuriuos  kasdien jos vaikai naudoja savo veikloje.
Koncerte skambinę bendrojo fortepijono mokiniai nuoširdžiai ir įtaigiai dedikavo mokytojai savo paruoštus kūrinius. Gausiai susirinkusi publika šiltai palaikė jaunuosius atlikėjus. Koncerto kulminacija tapo Gintaro Januševičiaus atlikta pačio aranžuota žymioji Balio Dvariono daina "Žvaigždutė", skambėjusi iš įrašo.
Koncerto vedėja mokytoja Jevgenija Jelesina padėkojo visiems mokytojams, paruošusiems mokinius koncertui, o taip pat kolegoms, prisidėjusiems rengiant parodą.
Renginio akimirkos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...