2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Teatro diena mokykloje tampa tradicija


Kovo 27d. antrą kartą Nacionalinėje  M.K. Čiurlionio menų mokykloje pažymėta tarptautinė teatro diena.
Šventės iniciatoriai yra užsienio kalbų metodinė komisija, t.y. užsienio kalbų mokytojai – teatro entuziastai.


Tuo metu, kai Kaune buvo ruošiamasi 2015 m. auksinių teatro kryžių įteikimo garsiausiems Lietuvos teatralams ceremonijai, mūsų mokykloje vyko kukli, bet emocinga teatro šventė: vaidino, šoko, improvizavo ir “savo teatrą” užsienio kalbomis kūrė moksleiviai, palaikomi gausiai susirinkusių žiūrovų ir kolegų.

Teatrinis metodas užsienio kalbų mokymui ir mokymuisi turi neįkainuojamą vertę: jis suteikia mokiniams bendravimo užsienio kalba įgūdžių, lavina tartį, moko sceninio judesio, ir dar –  leidžia pajusti kūrybinį džiaugsmą, suteikia teigiamų emocijų. Pagaliau, kurdami savo mažus spektaklius ar etiudus, mokiniai daro didelę  pažangą gerindami savo kalbo kompetencijas kalbos, išmoksta dirbti grupėje ir būti atsakingi už bendrą rezultatą.
Nors ne visos kolegės yra įvertinusios realią šio metodo nauda, dalyvavo tik trijų užsienio kalbų mokytojų mokiniai, tačiau tikimės, kad kiekvienais metais dalyvių bus vis daugiau, ir teatro šventė kovo mėnesį bus laukiama kaip ateinantis pavasaris.
Šventės programa.
 











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...