2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Vertimo ir iliustracijos konkurso "Aš galiu!" 2015 laureatų apdovanojimo šventė

Gegužės 4 d. iškilmingu laureatų apdovanojimu mokykloje baigėsi šiemetinis vertimo ir iliustracijų konkursas “Aš galiu!”.

Konkursui buvo pateikti trys lietuvių autorių eilėraščiai, kuriuos moksleiviai vertė į anglų, vokiečių, prancūzų ir rusų kalbas. Versti į užsienio kalbą jau savaime yra sunku, o versti poeziją – tikras iššūkis. Gal todėl dalyvių šiemet nebuvo daug, bet tie, kurie bandė, puikiai susidorojo su užduotimis.
Konkurso dalyvius, laureatus ir žiūrovus, susirinkusius į konferencijų salę, pasveikino užsienio kalbų metodinio būrelio pirmininkė J. Kimbirauskienė.
Skambėjo lietuviški eilėraščių tekstai ir jų vertimai, skaitomi konkurso laureatų, kurie buvo apdovanoti nuoširdžiais aplodismentais ir, žinoma, dovanėlėmis. Eilėraščių tekstai ir iliustratorių darbeliai buvo matomi ekrane, renginį pagyvino muzikiniai intarpai: vokiečių liaudies dainą “Mes plaukiam per ežerą” atliko 5 kl. moksleiviai, S. Rachmaninovo muzikinį momentą pagrojo  8 a kl. mokinė Ugnė Grinkevičiūtė,  o pabaigoje skambėjo J.Medinš pjesė klarnetui (atl. : Anrytis Petkus 8a kl.).
Toks konkursas vyks ir kitais metais, nes svarbu,  kad vaikai turėtų progą parodyti savo užsienio kalbų žinias neformalioje veikloje.
Laureatų darbai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...