2016 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Lapkričio 11 d. visose vokiškai kalbančiose šalyse yra švenčiama šv. Martyno diena.



Vyskupas Martynas iš Turo, gyvenęs 4 amžiuje, yra vienas žymiausių katalikų bažnyčios šventųjų. Dar gyvas būdamas jis tapo visų vargšų globėju ir užtarėju. Apie jo gerus darbus ir jį patį sukurta daug legendų. Viena jų pasakoja apie tai, kaip jis pasidalino savo apsiaustu su vargšu elgeta.
Daryti gerus darbus, atjausti ir dalintis – tai pagrindinė šv. Martyno dienos žinia.

Goethe’s instituto iniciatyva Vilniuje kasmet švenčiama šv. Martyno diena. Vaikai mokosi dainų apie šv. Martyną, gaminasi žibintus ir neša juos miesto gatvėmis, skleisdami praeiviams šviesą ir šilumą.

Mūsų mokyklos 6 ir 7 kl. mokiniams šiemet buvo pasiūlyta vokiškai inscenizuoti šv. Martyno legendą. Padedami vokiečių kalbos mokytojos Agnės Blaževičienės ir baleto mokytojos Aušros Bagdzevičienės mokiniai paruošė inscenizaciją ir parodė ją šv. Kazimiero bažnyčioje susirinkusiems Vilniaus darželių ir mokyklų vaikams. Vėliau, nešini žibintais ir dainuodami, renginio dalyviai Pilies gatve keliavo į Katedros aikštę, kur buvo pavaišinti karšta arbata ir saldžiomis spurgomis.

Daugiau nuotraukų iš šiemetinės šventės ieškokite Goethe’s instituto svetainėje www.goethe.de/lietuva

Inscenizacijos dalyviai šv. Kazimiero bažnyčioje.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...