2019 m. birželio 14 d., penktadienis

Aštuntas kartas – ir nė karto be čiurlioniukų! Vokiškų teatro grupių festivalis „Bühne frei für Deutsch!“ 2019


 Aštuntus metus iš eilės Goethe‘ institutas Vilniuje surengė šventę jauniesiems teatro gerbėjams, kuri vadinasi „Vokiečių kalbą į sceną!“
Aštuntą kartą šioje teatro šventėje dalyvavo ir mūsų mokyklos „vokietukai“  - šįkart 8 kl. moksleiviai Saulė Asevičiūtė, Ieva Marija Daugirdaitė, Ugnius Betingis, Diana Cicėnaitė, Nėja Vaitekūnaitė ir Rugilė Juknevičiūtė (mokytoja Agnė Blaževičienė). Parodėme humoristinę visiems žinomos pasakos „Pelenė“ versiją ir sulaukėme labai gražių įvertinimų.
Festivalyje, kuris vyko Vilniaus Menų spaustuvėje, dalyvavo 15 moksleivių grupių iš įvairių Lietuvos mokyklų ir 2 grupės svečių iš Lenkijos.
Matėme įvairaus meninio lygio ir įvairių žanrų vaidinimus, stebėjomės naujomis idėjomis, išradingais sceniniais sprendimais, dalinomės įspūdžiais.
Dviejų dalių renginys tęsėsi visą dieną. Organizatoriai vaišino dalyvius pietumis, o visą teatro šventę vainikavo įspūdingas tortas. 

 Iki pasimatymo kitais metais! Auf Wiedersehen im nächsten Jahr!


 
Parengė Agnė Blaževičienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...