2016 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

Mokytojas iš Austrijos apsilankė vokiečių kalbos pamokoje



Lietuvos Vokiečių kalbos mokytojų asociacijos kvietimu Lietuvoje vieši istorijos ir politologijos mokytojas iš Austrijos Rene Raubal. Antradienį , rugsėjo 27 d. jis apsilankė mūsų mokykloje ir pabendravo su mokiniais, kurie mokosi vokiečių kalbos.

Mokytoja Agnė Blaževičienė papasakojo apie mūsų mokyklos specifiką, mokymo planus, mokytojų darbo sąlygas, moksleivių meninius pasiekimus. Svečias skaidrėmis ir savo austrišku akcentu nuspalvinta vokiečių kalba pristatė Austrijos politinę, ekonominę ir kultūrinę panoramą, parodė daug iškalbingų skaidrių, neformaliai bendravo su moksleiviais, kurie irgi buvo aktyvūs ir pasakojo apie savo specialybes bei ateities planus. Pokalbis vyko vokiečių kalba, vertimo nereikėjo – tai džiugino. Austrijoje panašių mokyklų nėra, todėl svečiui viskas pas mus buvo labai įdomu.

Tokie susitikimai su gimtakalbiais vokiečiais ar austrais mūsų vaikams labai svarbūs, nes natūralios vokiečių kalbos jie girdi itin mažai ir galimybių vokiškai pabendrauti turi irgi nedaug.
Taigi susitikimas su Rene Raubal‘iu buvo jaukus ir abiem pusėm naudingas.

Svečias Rene Raubal‘is pasakoja apie Austriją

Nuotrauka prisiminimui

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...