2016 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Vasaros kursai Liubeke (mok. Agnė Blaževičienė)


Liubekas – prekybinės Hanzos sąjungos sostinė - yra vienas gražiausių šiaurės Vokietijos miestų. Liubekas garsus savo Nobelio premijos laureatais: tai rašytojai Thomas Mann ir Günter Grass bei vokiečių politikas Willi Brant. Na, ir žinoma, marcipanais - tais iš migdolų ir medaus gaminamais įvairių formų, skonių ir spalvų skanėstais.

Šią vasarą teko dalyvauti Liubeke vykstančiuose kvalifikacijos kėlimo kursuose tema „Interneto teikiamos galimybės dėstant vokiečių kalbą“. Kompententinga vokiečių referentų komanda sudarė mums, 24 mokytojams iš 7 Europos šalių puikias sąlygas pažinti šiaurės Vokietiją ir jos švietimo sistemą: lankėmės mokyklose, žvalgėmės po miestą, vykom į Hamburgą ir Rostoką, lankėm muziejus, žiūrėjom spektaklį jūros pakrantėje po atviru dangumi ir, žinoma, turėjom daug dalykinių užsiėmimų. Krito į akis vokiečių atvirumas kitataučiams, pabėgėliams, imigrantams: sutikom ne vieną mokytoją - dabar jau pensininką, kuris savonoriauja mokydamas užsieniečius vokiečių kalbos, globodamas ir visaip prisidėdamas integruojant pabėgėlius iš karo zonos šalių.

Netikėtai malonus susitikimas Liubeke laukė su buvusiu mūsų mokyklos mokiniu Augustinu Eidukoniu. Jis jau antri metai studijuoja Liubeko aukštojoje muzikos mokykloje, puikiai kalba vokiškai ir yra labai patenkintas savo studijomis. Jo iniciatyva aplankėme du įdomius koncertus, kelias miesto architektūrines įžymybes, svečiavomės pas jo dabartinę vokiečių kalbos mokytoją irgi savanorę.

Trys vokiečių kalbos mokytojos iš Lietuvos prie garsiųjų Liubeko miesto vartų (Holstentor)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...