2018 m. balandžio 20 d., penktadienis

“L`amour change le monde” (“Meilė keičia pasaulį”)



Šių metų balandžio 13 tą dieną, penktadienį, Šeduvoje vyko respublikinis prancūziškos dainos festivalis - konkursas  “L`amour change le monde” (“Meilė keičia pasaulį”), kuriame dalyvavo iš Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos 9-tų ab klasių mokiniai atlikdami autorinę dainą “Printemps” (Pavasaris). Dainos žodžiai - pagal to paties pavadinimo Viktoro Hugo eilėraštį. Muziką dainai sukūrė Deividas Edas Kukta 9b klasės mokinys, kuris dirigavo mišriam chorui.

Mokiniai labai noriai ruošėsi konkursui, kuriame gavo apdovanojimą už profesionaliausią atlikimą. Konkurse apdovanojimai buvo skirstomi pagal amžiaus grupes: 5-8 klasės bei 9-12.
5-8 klasių atlikėjai gavo atskirus apdovanojimus už solinius bei ansamblių pasirodymus. Vyresnėje amžiaus grupėje dalyvavo  vien tik solistai, (mūsų mokiniai buvo vienintelis ansamblis šioje amžiaus grupėje) kurių nugalėtoja gavo didįjį prizą: dvi savaitės prancūzų kalbos kursų Prancūzijoje.

Esame dėkingi festivalio-konkurso organizatoriams už gražų ir prasmingą renginį, kuriame be puikių pasirodymų buvo begalės įvairiausių vaišių ir festivalio pabaigoje - didysis tortas. Mokiniams dalyvavimas šiame festivalyje buvo naudinga ir smagi patirtis. Pakeliui į Vilnių užsukome į Šeduvos malūną. Į Vilnių grįžome vėlai, pavargę, bet pilni teigiamų įspūdžių.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...