2018 m. birželio 5 d., antradienis

Vokiečių kalbą į sceną!



Gegužės 23 d. Vilniuje jau 7-ą kartą vyko vokiečių kalbos teatro festivalis “Vokiečių kalbą į sceną“ (Bühne frei für Deutsch!) ir 7-ą kartą jame dalyvavo mūsų mokyklos moksleiviai.
4-os klasės vokietukai parodė “Vokiečių kalbos garsus” (mok. Aušra Kavaliauskienė), o 7-okai - poetinį spektaklį  “Margas kaip gegužė” (mokytoja Agnė Blaževičienė).

Renginio organizatoriai –Goethe’s institutas Lietuvoje šiais metais į Vilniaus Menų spaustuvę pakvietė net 20 moksleivių grupių iš Lietuvos, Baltarusijos, Estijos ir Lenkijos. Dviejų dalių programoje buvo parodyti skirtingų žanrų kūriniai: pasakos, klasikos kūrinių inscenizacijos, scenarijai istorinėmis ir šiandienos jaunimui aktualiomis temomis. Artistai negailėjo vieni kitiems aplodismentų, o organizatoriai  - pagyrimų ir dovanėlių.
Smagu pažymėti, kad šiemetinio festivalio “veidas” – žr. plakatą – buvo mūsų pernykščio spektaklio personažas Grufas, kurį vaidino Ugnius Betingis (7 kl.)

Kitą dieną po festivalio mokytojams ir teatro vadovams buvo surengtas seminaras apie spektaklių aptarimo ir analizės metodus, kurį vedė referentė iš Vokietijos Nadine Boos. Buvo naudinga sužinoti principus, kuriais vadovaujantis galima aptarti iškylančius darbinius klausimus,  konkrečius spektaklio kūrimo elementus ir žengti pirmyn.

Teatro festivalis baigėsi – tegyvuoja festivalis!

Parengė Agnė Blaževičienė












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...