2018 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Paminėta Europos kalbų diena



Rugsėjo 26 d. mokykloje tradiciškai paminėta Europos kalbų diena, kuri visoje Europoje švenčiama kasmet nuo 2001 metų.
 
Mokyklos kabinetų durys ir klasių sienos pasipuošė plakatais ir mokinių piešiniais: vieni vizualizavo sunkiai išverčiamus užsienio kalbų žodžius, kiti – homonimus, dar kiti kūrė vaizdus,  simbolizuojančius kalbas kaip tiltus tarp žmonių.

Užsienio kalbų mokytojos su savo mokiniais surengė netradicines pamokas.

8 klasės 'vokietukai' skaitė ir vertė legendą apie Babelio bokštą.

Greta Valentukevičiūtė su 10b klasės mokiniais dalyvavo Valstybės institucijų kalbų centre surengtose čekų kalbos dirbtuvėse, kur susipažino su Čekijos kultūra ir išmoko keletą čekiškų žodžių bei frazių.

Juratės Nemeikšienės mokinys Matas Labanauskas (9 b) parengė ir pravedė savo grupei pamoką skirtą Europos kalbų dienai. Visi buvo patenkinti, nes sužinojo daug naujo.
5tų- 12iktų klasių mokiniai, besimokantys anglų, vokiečių ir prancūzų kalbų, rungtyniavo viktorinoje,  kuriai klausimus sudarė užsienio kalbų mokytojos. Įdomiausia buvo tai, kad viktorinai organizuoti pasinaudojome smagiu internetiniu įrankiu “kahoot”. 
Didžiausias “kahoot” privalumas yra tas, kad jis veikia visose interneto naršyklėse su įvairiais mobiliaisiais įrenginiais, kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir kt. Be to, juo naudotis labai smagu, nes dalyviai skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo pateikiamas įvertinimas bei užimama vieta, o ryškios spalvos bei smagi muzika sukuria ypatingą nuotaiką!



Jovitos Luneckaitės 7d klasės mokiniai vertė ir iliustravo populiarios italų dainos "Santa liučija" pirmąjį posmelį. Vertimai buvo skaitomi, lyginami, buvo aptarti poezijos vertimo ypatumai, kaip pritaikyti žodžius melodijai. 4B klasė išmoko padainuoti tos pačios dainos pirmą posmelį italų kalba, palygino italų kalbos tarimą su lietuvių ir anglų kalbomis.

Silvijos Pakerytės-Dumpienės 4-os  klasės 'baletukai' mokė 4-os klasės muzikantus prancūziškai pasisveikinti ir paklausti, kaip sekasi. Po to vyko dainelių ir skaičiuočių varžybos: kuri grupė moka daugiau dainelių ir skaičiuočių savo užsienio kalba. Nugalėtojais tapo visi ir vaišinosi šokoladu.
Taip pat Europos kalbų diena buvo minima su devintokais. Dainos "Truputį meilės" (daina 1982 metų Eurovizijos konkurso nugalėtoja) priedainis buvo dainuojamas trimis kalbomis: angliškai, prancūziškai ir vokiškai. Prancūzų kalbos besimokantiems mokiniams buvo proga pasimokyti vokiečių kalbos tarimo, o Vokiečių kalbos besimokantiems - prancūzų.




Parengė Agnė Blaževičienė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...