2019 m. kovo 22 d., penktadienis

Frankofonija


Šių metų kovo 21 dieną vyko renginys tarptautinei frankofonijos dienai paminėti. Renginiui mokinius ruošė mokytoja Silvija Pakerytė-Dumpienė, mokytoja metodininkė Jurgita Kimbirauskienė. Ta proga antrojo mokyklos aukšto durų buvo iškabinti piešiniai iliustruojantys žodžius “Dis-moi dix mots” (Pasakyk man 10 žodžių). Kiekvienais metais Frankofonijos dienos proga Prancūzijos Švietimo ir Mokslo Ministerija paskelbia dešimt žodžių tam tikra tema. Tai kultūrinis ir mokomasis projektas, kuriame dalyvauja frankofoniškų šalių moksleiviai ir studentai.
Šių metų tema - rašymas. Raidės, žodžiai, sakiniai turi prasmę ir formą. Ši forma gali palengvinti teksto suvokimą  arba priešingai - padaryti painų.  Formos - netekę raidžių, žodžių... vistiek išlieka prasmės nešėjos.
Žodžius iliustravo 9 d klasės mokiniai (Mokytoja S. Pakerytė-Dumpienė)





Renginys vyko mokyklos Konfrencijų salėje, žiūrovai buvo supažindinti su  “frankofonijos” terminu. Buvo parodytas trumpas video “Nous sommes francophones” (Mes esame frankofonai), kuriame įžymūs Lietuvos žmonės, jų tarpe pati prezidentė Dalia Grybauskaitė, išsakė savo požiūrį, kas jiems yra “frankofonija”.
Pirmieji renginyje pasirodė 2c klasės baleto skyriaus mokiniai su pasisveikinimo dainelėmis Bonjour, Madame?  ir “Youpi, c`est partie”, žaismingomis skaičiuotėmis “ “Amstrampam” ir Bla bla bla” bei trumpu vaidinimu “Les animaux” (Gyvūnai). Po to  renginyje pasirodė 3 c klasės mokiniai  su dainele apie sportą. Mokinius parengė mokyt. Metod. Jurgita Kimbirauskienė. Toliau renginį tęsė 4c klasė su spektakliu apie Raudonkepuraitę. Šį kartą Raudonkepuraitė pas savo senelę ėjo ne viena, o su savo draugais, dainuodami daug smagių dainelių. Mokinius paruošė mokyt. Silvija Pakerytė-Dumpienė. Po spektaklio, 6d klasės mokiniai deklamavo eilėraščius apie pavasarį, kuriuos jie išvertė į lietuvių kalbą ir iliustravo.
 Renginį užbaigė 9a klasės pianistė Patricija Sulžickytė atlikdama Claude Debussy kūrinį “Preliudas pianinui nr 1 a moll”,mokytoja Eglė Jurkevičiūtė-Navickienė.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...