2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Informacinių kompiuterinių technologijų (IKT) panaudojimas ugdymo procese I dalis

Samsung mokykla ateičiai projekto sklaida Nacionalinėje M.K. Čiurlionio menų mokykloje
Pasidalinimas gerąja patirtimi




Mokykla neturi ruošti gyvenimui, mokykla turi būti gyvenimas...
Pasauliui nebeliko problemos sukurti.
Lieka vienintelis iššūkis –
kaip įtikinti kitus...“ W. Disney


    Mūsų mokyklos mokytojų komanda kartu su direktoriumi (informacija apie...)  dalyvauja Samsung mokykla ateičiai projekte, kurio metu vyksta mokymai bei intensyvūs praktiniai užsiėmimai.
   Spalio 27d. šiame projekte dalyvaujančios anglų kalbos mokytojos Greta Valentukevičiūtė, Birutė Ambrazevičiūtė, bei prancūzų kalbos mokytojos Jurgita Kimbirauskienė ir Kristina Laletina sukvietė matematikos, biologijos, chemijos bei užsienio kalbų mokytojus  į informacinį seminarą pasidalinti patirtimi ir informacija apie IKT priemonių bei įrankių panaudojo būdus  ugdymo procese. 
   Seminaro pradžioje buvo parodytas animuotas seminaro turinio pristatymas su "powtoon" programėle. Vėliau mokytojai sužinojo kaip galima pritaikyti socialinius tinklus (facebook) ugdymo procese. Pristatytas Čiurlionio mokyklos užsienio kalbų mokytojų socialinių tinklų puslapis "ČMUK", kuris atlieka virtualios skelbimų lentos apie įvairius įvykius ir renginius, susijusius su užsienio kalbomis dėstomomis mokykloje, funkciją. Šis puslapis skirtas visiems mokyklos bendruomenės nariams: mokiniams, jų tėveliams bei mokytojams. Prancūzų kalbos mokytoja Kristina Laletina sukūrusi savo mokiniams skirtą prancūziškąjį puslapį "ballet parle francais",  labai džiaugiasi jo efektyvumu ir populiarumu savo mokinių tarpe. 
   M.K. Čiurlionio menų mokyklos mokytojai buvo kviečiami dalyvauti apklausoje apie kompiuterinių technologijų naudijmą(si) savišvietos bei ugdymo(si) tikslais, Apklausos nuoroda buvo išsiųsta per mokyklos elektroninį dienyną. Vis dar galite dalyvauti apklausoje čia. 
     100 procentų apklausoje dalyvavusių mokytojų,  atsakydami į klausimą "Ar norėtų sužinoti kaip galima pritaikyti tinklaraščius ugdymo procese (pamokose)?", atsakė "taip". Turbūt kyla klausimas, kas tai yra tinklaraštis? "Wikipedia" sako, kad tai  yra internetinis dienoraštis. Norint jį susikurti tereikia Google chrome naršyklės bei atlikti kelis nesudėtingus žingsnelius. Patalpinti informaciją šio tipo tinklaraštyje yra labai paprasta - tereikia žinoti tos svetainės elektroninį paštą. Naujiena blog'e paskelbiama tuojau pat arba nustačius reikalingą datą. Įvairūs būdai kaip dar galima pritaikyti tinklaraštį ugdymo procese galite rasti čia.         Norėdama išbandyti tinklaraščio taikymo ugdymo procese privalumus, mokytoja Jurgita Kimbirauskienė sukūrė savo tinklaraštį "cmmparlefrancais" skirtą prancūziškai kalbantiems ir besimokantiems jos mokiniams,  kuriame jie galės sužinoti ir atsispausdinti namų darbų užduotis, pasidžiaugti  savo klasės atliktais darbais, teikti pasiūlymus ar reikšti savo nuomonę konkrečia su pamoka susijusia tema ar pasidalinti nuomone. Užsienio kalbų mokytojams skirtoje skiltyje, mokytojai galės rasti visą jiems aktualią ir reikalingą informaciją (dokumentus) susijusią su metodinės grupės darbu. Formuojant šio tinklaraščio turinį į pagalbą pakviesta mokytoja Kristina Laletina.
    Kitas puikus pavyzdys kaip galima pritaikyti tinklaraščius pamokose, galite pamatyti mokytojos Birutės Ambrazevičiūtės bei Gretos Valentukevičiūtės anglų kalbai skirtame tinklaraštyje "Piece of cake". Pradiniame puslapyje rasite svarbius pranešimus, konsultacijų kambaryje rasite nuotolinių konsultacijų tvarkaraštį, mokymų skiltyje, bus nagrinėjamos probleminės temos.
   Dalyvaujant pirmą kartą Lietuvoje organizuotame, Samsung mokykla ateičiai  projekte, kiekviena mokykla dalyvauja jame turėdamą tikslą, aiškią viziją-kaip atrodys mokykla po 3 metų informacinų kompiuterinių technologijų integracijos mokykloje. 
     Mūsų mokykla taip pat turi tikslą: įkvėpti visų mokyklos skyrių pedagogus pemainoms  bei naujovėms, skatinti bendradarbiavimą. Puoselėt mokinių bei mokytojų kūrybiškumą, skatinti mokinių motyvaciją mokytis bei mokytojų - mokyti "kitaip". Siekiant šios mokyklos gražios vizijos, mokytojų komanda sukūrė Nacionalinės M.K. Čiurlionio mokyklos tinklaraštį "cmm4muzos.blogspot.com.  
     Nors mūsų mokykla  turi savo tinklalapį www.cmm.lt, kuris parodo šios menų kalvės gyvenimą iš išorės, tačiau "cmm4mūzos" metraštis tai gyvybiškas ir dinamiškas žinių ir informacijos šaltinis, atspindintis  mokyklos vidinį  pasaulį, vykstantį tarp storų pastato sienų. Be to šioje mokykloje netrūksta kūrybingų mokytojų bei mokinių, kuriems tai yra dar viena erdvė saviraiškai. 

Taigi kviečiame visus mokyklos mokytojus prisijungti prie šio tinklaraščio kūrimo komandos.
 Mums reikia kūrybingų ir aktyvių mokytojų!




















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...