2017 m. lapkričio 20 d., pirmadienis

„Vokiečių kalba su Kojine“



2017 m. lapkričio 13 d. 10.00 val. Vilniaus Mokytojų namuose 2 a, b, c kl. vokiečių kalbos besimokantys moksleiviai dalyvavo renginyje „Vokiečių kalba su Kojine“. Goethe`s instituto kvietimu viešėjusi aktorė Esther vaikus mokė vokiškų dainelių, instrumentų pavadinimų, žaidimų. Dainuojant ir žaidžiant su Esther ir kojine, pradinukai net nepastebėjo, kad viską suprato, nors buvo kalbama tik vokiškai. Tai dar kartą patvirtina, kad pradinių kl.moksleiviai naujas žinias daug lengviau ir greičiau įsisavina žaismingai mokydamiesi su įvairiomis lėlėmis, persikūnydami į lėlės rolę bei imituodami smagias situacijas praktiniam kalbos naudojimui.

Filmų kūrėjas ir rašytojas Davidas Fermeris ir aktorė Esther pažaisti su lėlėmis kvietė ne tik vaikus, bet ir mokytojus. Tos pačios dienos popietę Vilniaus vokiečių k. mokytojai susipažino su Davido Fermerio filmais su lėlėmis, kurtais WDR ir KIKA kanalams bei programai „Mokyklos planeta“ („David & Red“ ir „Deutsch mit Socke“). Buvo aptartos įvairios filmų naudojimo galimybės mokykloje mokant užsienio kalbų. O kad teorija neliktų vien teorija, mokytojai galėjo patys pasigaminti lėles ir iškart išbandyti įvairius pratimus kalbėjimo įgūdžių lavinimui. Lėlės kaip mat atgijo, veikė ir kalbėjo vokiškai. Jei buvo smagu mokytojams, tai net neabejojame, kad pritaikius išmoktas metodikas, vokiečių kalbos mokytis bus dar smagiau ir pradinių klasių moksleiviams!

Vokiečių k. mokytoja Aušra Dulevičiūtė Kavaliauskienė





                                              Nuotraukos: Geothe-Institut/ Elena Kloppmann



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...