2017 m. lapkričio 17 d., penktadienis

„Vokiška“ šv. Martyno šviesa lapkričio 11d.



Kasmet ši šventė ateina į vokiškas tradicijas palaikančiųjų namus: vaikai gaminasi žibintus, mamos kepa sausainius, bažnyčiose meldžiamasi  šv. Martynui – vyskupui, garsėjusį savo gerais darbais, užuojauta ir meile žmonėms.
  
Goethe‘s institutas Vilniuje kasmet rengia vaikams gražias eitynes pritemusiomis miesto gatvėmis.
Šioje šventėje visada gausiai dalyvauja ir mūsų mokyklos „vokietukai“, nes svarbu ne tik išmokti vokiečių kalbą, bet ir pažinti ir Vokietijos kultūrą bei tradicijas.

Šiemet šv. Martynas buvo paminėtas Bernardinų bažnyčioje. Mūsų mokyklos  7-okai vokiškai suvaidino vieną iš žinomiausių legendų apie šv. Martyną, mažesnieji dainavo daineles, o paskui visi patraukė su  žibintais tamsiais Bernardinų sodo takais. Kartu su savo mokytojomis Aušra Kavaliauskiene ir Agne Blaževičiene čiurlioniukai traukė „Ich geh mit meiner Laterne und meine Laterne mit mir ...“.
Sužvarbusius eisenos dalyvius Goethe instituto bendradarbiai pavaišino skania arbata ir specialiai šiai šventei iškeptais sausainiais.

Teksto aut. A. Blaževičienė


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

    Kovo 13 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyko Muzikos ir Dailės festivalis "Miniatiūra", kuriame dalyvavo...